Битката за физическа независимост може да бъде спечелена, ако се борим заедно с болестта

 

Институт за физическо и психическо развитие „Аполо”

Институт за физическо и психическо развитие „Аполо”

Институтът за физическо и психическо развитие „Аполо” предлага професионална грижа и лечение на всички, страдащи от временна или трайна физическа зависимост и увреждане на мускулната и нервната система. Нашият екип от специалисти комбинира традиционните техники на рехабилитация и физиотерапия с най-модерното и надеждно оборудване и технология, като по този начин постигаме едни много високи резултати на световно ниво.

 
Оборудването включва най-новата европейска и американска апаратура, с която си служат опитни физиотерапевти, кинезитерапевти и рехабилитатори под наблюдението на лекуващия ортопед, хирург или невролог. Пример за това е апаратът от САЩ, наречен „Интелект”, който съдържа в себе си програми, подготвени от водещи американски учени, за всички увреждания на опорно-двигателния апарат през увредите на нервната система до смущения в пикочно-половата система.
 
В Института за физическо и психическо развитие „Аполо” се предлага програма за спортна физиотерапия и рехабилитация. Тя е изключително подходяща както за професионални спортисти, претърпели тежки травми, така и за активни спортисти и фитнес професионалисти. Освен традиционните мануални техники, електро- и магнититотерапия, се използва и най-иновационната терапия с апаратa „Shock wave”.
 
„Аполо” е единственияt институт за физиотерапия и рехабилитация в България, който предлага „Shock wave” терапия , която се провежда с уникален за страната апарат.
Това е най-добрият метод за успешно лечение на спортни травми при  натоварване по време на тренировка като болезнено рамо, болезнен лакът, болезнена китка, болки в тазобедрена област, коленни болки, болки в глезена и под петата, хронични травми и други. Друго преимущество е противовъзпалителният му ефект върху стави, мускули и сухожилия на опорно-двигателния апарат. 
 Процедурите „Shock wave” се извършват веднъж седмично, като така се пестят време и средства на пациентите.
 
Прекрасната апаратура и професионализмът на колектива успяха да оставят в миналото необходимостта от поставянето на локални кортикостероидни инжекции при такива упорити заболявания като болести от пренапрежение на рамото, лакътя и китката, коксартроза, гонартроза, болест на Мортон, възпаления на фасциите и сухожилията и др. Нашият екип от професионалисти постига големи успехи и с такива тежки случаи като „замръзнало” рамо и слединсултно възстановяване.
 
При нас се извършват профилактични прегледи на деца за вродена дисплазия и луксация на тазобедрената става. Имаме изключително големи успехи в тази насока, като тежките операции и металните апарати останаха в миналото. Единици са децата, стигнали до т.нар. каишки. В нашия център разполагаме с ехографски апарат, в който субективният фактор за определяне дали детето е болно, или не, е сведен до минимум. Апаратът сам определя дали детето е здраво и тежестта на заболяването, ако има детето такова. 
 
В „APOLLO” ние полагаме специални грижи за децата с диагноза  Детска церебрална парализа.  85% от операциите на болни от ДЦП в България през 2011 г. са правени от нашия екип, като на всяко дете  изготвяме индивидуален лечебен план. Рехабилитацията и физиотерапията са неотменна част от комплексното лечение, което прилагаме. Работи се по специална методика, създадена от д-р Янакиев. Това е дало възможност на няколко десетки деца и възрастни да проходят и стотици да подобрят походката си. Нашата мисия е пълната подкрепа на децата с ДЦП и техните семейства! 
Отново и тази година Институтът за физическо и психическо развитие „Аполо” организира масирана кампания за профилактика на плоското ходило, т.нар. дюстабан. Една голяма част от децата получават това заболяване поради по-къси или стегнати мускули на подбедрицата. След като диагностицираме такъв случай, нашите специалисти от центъра успяват да възстановят дължината и силата на засегнатите мускули с уникална, специална методика, редуваща мануална и апаратна терапия, което има решаващ ефект в лечението на плоското ходило. Това се постига само за 2-3 седмици при 100% успеваемост.
 
Една друга успешна насока е профилактиката и лечението на гръбначните изкривявания при децата. Апаратурата, с която разполагаме, позволява диагонално въздействие върху по-слабите и по-стегнатите мускули на гърба, което има благоприятен ефект върху кривината на гръбнака.
 
Компютърните занимания често водят до болки в китката, предмишницата, лакътя и дори рамото и шията. Ранното диагностициране и целенасочената терапия успяват да профилактират натрупването на вредни вещества в залавното място на мускулното сухожилие и по този начин да бъдат избегнати по-късни инжекционни и оперативни намеси.
 
 Институтът за физическо и психическо развитие „Аполо” използва най-новите и иновативни техники от световната практика за заболяванията на опорно-двигателния апарат, като успоредно с това разработва и свои методи за лечение.
 
 Всичко това е в основата на успешната терапия.
 

Разгледано 2440 пъти. (2012-10-15)

 
Facebook | Twitter | Google | YahooОще от: Статии

• Ранното прохождане причинява болки в коленете
• Двойно чудо: 24-годишна жена проходи и проговори
• Д-р Янаки Янакиев: След 3-4 операции парализирани деца прохождат! В борбата сме три страни - лекарят, родителят и болестта. Ако родителите са на страната на лекаря, ще победим болестта, споделя специалистът
• 18 – годишният Росен Атанасов от Русе: Проходих след 5 г. мъки, сякаш отново се родих
• Институт за физическо и психическо развитие „Аполо”
• Плоско ходило
• Интервю на д-р Ян.Янакиев във вестник Труд от 14.05.2012 г.
• РАЗРЕШАВАНЕ НА ПРОБЛЕМИТЕ НА ДОПЪЛВАЩАТА И ФОНОВА КОНСЕРВАТИВНА ТЕРАПИЯ ПРИ ЛЕЧЕНИЕ НА ПАЦИЕНТИ С ДЦП
• 23-годишна проходи за пръв път след 23 години!
• Проходиха 4 деца, страдащи от церебрална парализа
• Лекари връщат деца с церебрална парализа
• Бави се лечението на деца с ДЦП
• Лекар от Пловдив помогна на три деца, болни от церебрална парализа, да проходят
• 27.08.2010 / 20:19 Момиче с церебрална парализа проходи
• Форум С любов към децата в Пловдив
• Момиче с церебрална парализа проходи след операция
• Заради делегираните бюджети спират операциите на детска церебрална парализа
• Чудо: Доктор вдигна на крака 3 парализирани момичета
• И в България стават „чудеса”: 4 деца с ДЦП проходиха в пловдивска болница
• За да имаме добри лекари, заплатите не трябва да са под 10 000 лева
• БЛАГОДАРНОСТ ОТ РОДИТЕЛИ НА ДЕЦА БОЛНИ ОТ Детска церебрална парализа
Филм за победата над ДЦП
към видеото
Още едни първи стъпки след петата година от живота
към видеото
Много добра походка само с една операция
към видеото
Момиче с церебрална парализа проходи
към видеото
24-годишно момиче с ДЦП направи първи крачки
към видеото
Филм за лечението на плоско ходило
към видеото
Победа над ДЦП
към видеото
Към рубрика Видео